>

Nieuwe huisvesting voor de Luisterlijn

Nieuwe huisvesting voor de Luisterlijn

Zorg voor Morgen is in januari 2021 gestart met een mooie opgave voor het actualiseren van twee locaties van de Luisterlijn. Samen met de teams van de Luisterlijn zijn de eisen en wensen voor de nieuwe huisvesting bepaald en zijn kansrijke huisvestingsopties in beeld gebracht. Door de kleine omvang van de 28 locaties van de Luisterlijn en specifieke wensen zoals ligging dicht bij het OV, 24/7 toegankelijkheid, een mindervaliden toegang en -toilet en een sociaal veilige omgeving was het in de huidige verhuurmarkt best een ingewikkelde puzzel.

Volgens directeur bestuurder Leo Noordegraaf van de Luisterlijn zijn de nieuwe locaties noodzakelijk voor de groeiende behoefte in de samenleving om anoniem en vertrouwelijk met iemand te kunnen praten. “In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten zijn er in 2021 meer dan 350.000 betekenisvolle gesprekken gevoerd.”

Voor de locaties (Den Haag en Zaandam) vonden we, samen met medewerkers en vrijwilligers, eind 2021 uiteindelijk twee concrete oplossingen. Zorg voor Morgen heeft vervolgens de huurovereenkomsten afgesloten en gezorgd dat een aannemer de kantoorruimten naar de wensen van de medewerkers heeft ingericht. Het resultaat is twee prachtige nieuwe kantoren, elk voorzien van werkplekken en voorzieningen, een trainingsruimte en uiteraard een professionele belruimte die dag en nacht bereikbaar moet zijn.

In mei 2022 hebben we de opening feestelijk gevierd met de medewerkers en vrijwilligers met wie we intensief hebben samengewerkt. Voor elke locatie hadden we nog een verrassing in de vorm van een kleurrijk schilderij van atelier Kunst om de Hoek van Stichting Ons Tweede Thuis. Wij wensen de Luisterlijn veel werkplezier op de nieuwe locaties en kijken terug op een geslaagd traject.

Directeur bestuurder Leo Noordegraaf: “Zorg voor Morgen heeft ons geweldig geholpen door onze eisen en wensen scherp te krijgen, door passend aanbod te vinden en door tot en met de ingebruikname van de nieuwe locaties ons te ontzorgen.”

Meer weten over de Luisterlijn? Ga naar www.deluisterlijn.nl waar ook de mogelijkheid bestaat om de Luisterlijn te helpen als vrijwilliger of donateur.