>

Nieuwe vastgoedstrategie voor Ons Tweede Thuis

Nieuwe vastgoedstrategie voor Ons Tweede Thuis

Hoe bouw je vandaag aan morgen als je niet precies weet hoe morgen eruitziet? Hoe realiseer je zorghuisvesting die ruimte biedt aan vernieuwing en verandering? Zorg voor Morgen heeft in samenwerking met Ons Tweede Thuis een nieuwe vastgoedstrategie voor hen uitgewerkt.

Ons Tweede Thuis is er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel én hun familie. De cliënten zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ons Tweede Thuis biedt cliënten: wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en ambulante begeleiding thuis.

Voor de nieuwe vastgoedstrategie is een benadering van buiten naar binnen gekozen. Met een uitgebreide analyse zijn bevindingen afgestemd op de beoogde resultaatgebieden en strategische doelstellingen en daarna vertaald naar de veranderopgave van Ons Tweede Thuis in relatie tot de vastgoedstrategie.

De vastgoedstrategie sluit aan op het strategische beleid, de Zorgvisie en de kernwaarden van Ons Tweede Thuis en op de marktontwikkelingen en trends. De vastgoedstrategie bepaalt c.q. verwoordt de koers van de vastgoedportefeuille en behoefte van Ons Tweede Thuis en is kaderstellend voor daarmee samenhangende besluitvorming op de korte en lange termijn.

Ons Tweede Thuis werkt momenteel verder aan een zgn., ‘roadmap’ om de aanbevelingen en kaders verder uit te werken in actieplannen voor de aankomende jaren.

Roel de Bruijn bestuurder van Ons Tweede Thuis: “Deze vastgoedstrategie helpt onze huisvesting beter af te stemmen op de veranderende behoefte in de zorg en de eisen aan gebouwen en dat juist op een flexibele en onderzoekende wijze. Zo hebben we nu een duidelijk kader voor de toekomst en geen dichter getimmerde projecten en afspraken die in de weg kunnen gaan zitten”