>

Inspiratie, lekker eten, een open blik en plezier in Parijs

Inspiratie, lekker eten, een open blik en plezier in Parijs

Met het team van Zorg voor Morgen en het team van Building for Tomorrow hebben we een inspirerende studiereis in Parijs beleefd. Naast een boel gezelligheid, mooi weer, lekker eten en plezier, hebben we ook nieuwe inspiratie opgedaan voor onze zorgprojecten in Nederland.

Een van de thema’s waar we mee op pad gingen was de vraag op welke wijze je een gebouw meer inclusief kunt maken. We hebben mooie voorbeelden bekeken en gezien wat werkt en minder goed werkt. Uiteraard maakt het uit welke doelgroepen je wilt bereiken en welke ruimte er is om meerdere functies te combineren in hoeverre de mate van inclusiviteit te beïnvloeden is. Andere aspecten die hier invloed op hebben zijn bijvoorbeeld het creëren van een veilige plek, licht versus donker, materiaalkeuze, openheid versus geslotenheid, integratie van groen en natuurlijk toegankelijkheid. We hebben gezien dat goede invulling op dit thema context afhankelijk is en het vraagt zeker om maatwerk.

Al met al veel inspiratie opgedaan en mooie voorbeelden gezien om mee te nemen in onze projecten en weer met een open blik verder te bouwen aan Morgen.