>

Uniek manifest ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’ ondertekend

Uniek manifest ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’ ondertekend

Haarlemmermeer staat voor een belangrijke uitdaging: de komende 20 jaar ontstaat een tekort aan woningen voor ouderen en kwetsbaren die zorg nodig hebben. Tegelijkertijd dreigt er een tekort aan zorgpersoneel, mantelzorgers en passende woonruimte. Daarom tekenden zorgaanbieders, woningcorporaties, de gemeente Haarlemmermeer en zorgverzekeraar en zorgkantoor Zorg en Zekerheid vandaag een uniek manifest. Met ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’ hebben de samenwerkende partijen de handen ineen geslagen om het tekort aan passende woonruimte aan te pakken.

Wat het manifest uniek maakt, is de samenwerkingsaanpak.  Volgens projectleider van Zorg voor Morgen Edwin van der Werff: “Professionals, inwoners, organisaties; iedereen is welkom. De kracht en energie in de samenwerking zit in het regionale netwerk zelf. Met de ondertekening van het manifest bundelen we de kracht en richten we de gezamenlijke energie op gemeenschappelijke doelen en acties”.

Wie meer te weten wil komen over deze bijzondere samenwerking kan contact opnemen met Edwin van der Werff directeur bij Zorg voor Morgen.